Probleminės veido odos priežiūra

Probleminės veido odos priežiūra

Užsikimšusios poros ir spuogai neatrodo didelė problema iki tol, kol su ja nesusiduriame patys. Nors kai kuriems aknė tėra nemalonus nepatogumas, kitiems ji gali sugriauti pasitikėjimą savimi ir net sujaukti gyvenimą. Gera žinia ta, kad teisinga odos priežiūra, tinkama kosmetika ir profesionalų pagalba padeda kovoti su su spuogais ir siekti sveikos, švytinčios odos.

Kruopščiai nuprauskite veidą 

Veido prausimas – itin svarbus žingnis, ypač jei oda probleminė ir linkusi į bėrimus. Svarbu pašalinti negyvas odos ląsteles, perteklinius riebalus, prakaitą ir kitus nešvarumus, tačiau nepersistengti ir neišsausinti odos.

Jeigu mėgstate makiažą ir naudojate apsauginį kremą nuo saulės, išbandykite dvigubą odos valymo metodą. Pirmiausia naudokite micelinį vandenį arba hidrofilinį aliejų ir nuvalykite makiažą ar kremą nuo saulės, o tuomet nuprauskite veidą vandens pagrindo prausikliu, kuris švelniai nušveis odą ir padės kovoti su spuogais ir bėrimais.

Probleminei odai prižiūrėti puikiai tinka glikolio ir salicilo rūgštys. Glikolio rūgštis – švelni, tačiau efektyvi. Ji puikiai nušveičia odą ir padeda jai atsinaujinti. Salicilo rūgštis, kuri išgaunama iš baltojo gluosnio žievės, puikiai kovoja su uždegimais ir sukuria nepalankią terpę bakterijoms augti ir daugintis. Abi rūgštis galima rasti įvairiuose prausikliuose, kurie skiriasi rūgščių kombinacijomis ir stiprumu. Turintys jautrią odą turėtų rinktis švelnesnius prausiklius, na, o mišrios ar riebios odos savininkams gali tikti ir didesnės rūgščių koncentracijos. 

Pasirinkite tinkamą serumą / drėkiklį ir nepersistenkite sluoksniuodami

Oda puikiai žino kaip susidoroti su uždegimais, tačiau kartais jai reikia pagalbos. Kovoje su spuogais, bėrimais, užsikimšusiomis poromis ir akne dažnai manoma, kad svarbiausia spręsti problemas, tačiau iš tiesų labai svarbu nepamiršti odos drėkinti. Jei oda pernelyg išsausėja, ji gali pradėti gaminti daugiau sebumo ir taip bandyti kompensuoti sausumą. Būtent to svarbu išvengti. 

Patikrinti ir patikimi drėkinantys ingredientai, tinkantys probleminei odai, yra: glicerinas, šlapalas (urėja) ir hialurono rūgštis.

Kiti naudingi ingredientai – jau minėtos AHA (glikolio, pieno) ir salicilo rūgštys, taip pat BHA ir PHA. 

Nepamirškite ir retinolio. Nors šį ingredientą prie odos reikėtų pratinti iš lėto, pamažu, tačiau jis – itin veiksmingas ir pagrįstas daugybe mokslinių tyrimų. Retinolis skatina ląstelių atsinaujinimo procesus, stimuliuoja kolageno ir elastino gamybą. Abu šie junginiai padeda kovoti su aktyviais bėrimais ir naikinti aknės randus. Be to, retinolis – puikus antioksidantas ir padeda kovoti su žalingais laisvaisiais radikalais.

Dar vienas puikus ingredientas – niacinamidas, padedantis kontroliuoti odos riebalų išsiskyrimą ir kovoti su hiperpigmentacija.

Kadangi tiek rūgštys, tiek retinolis yra palyginti stiprūs ingredientai, priemones su jais naudoti reikia atsargiai. Šiuo atveju mažiau yra daugiau. 

Ir vėl SPF…

Turbūt jau atsibodo nuolat girdėti kalbas, kad net geriausiai apgalvota odos priežiūros rutina nebus naudinga be apsaugos nuo saulės, tačiau privalome tai paminėti. Kremai nuo saulės ne tik padeda apsisaugoti nuo odos ligų, bet ir išvengti uždegimo, oksidacinio streso ir fotosenėjimo, kurį sukelia žalingi UV spinduliai. MATH rekomenduoja rinktis apsauginius kremus su mineraliniai filtrais, tačiau bet koks kremas nuo saulės yra geriau negu jokio. Nepamirškite, dauguma ingredientų, padedančių kovoti su akne, gali padidinti odos jautrumą saulei, todėl apsauga nuo jos – būtina. 

Ko nedaryti?

1. Ištarkite NE fiziniams šveitikliams ir įrankiams (pirštinėms, kempinėms);

2. Venkite ingredientų, kurie gali dirginti odą. Tai yra: „blogieji alkoholiai (alcohol denat., ethanol, methanol), kvapai, intensyvūs eteriniai aliejai, pavyzdžiui, levandų ar citrusų; 

3. Venkite prausti veidą labai šaltu arba karštu vandeniu. Rinkitės drungną, kūno temperatūros vandenį; 

4. Kad ir ką sakytų TikTok, muilas nėra tinkamas probleminei odai prižiūrėti. Naudokite prausiklius.

Probleminė oda gali kelti daugybę iššūkių, tačiau svarbu turėti kantrybės ir nepasiduoti, ieškoti tinkančių kosmetikos produktų ir profesionalios pagalbos.

Skaityti kitą

Kuo odai naudingi antioksidantai?
Peptidai – ingredientai, sukėlę revoliuciją

Palikti komentarą

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.